Американската космическа агенция НАСА е изправена пред странен проблем във връзка

...
Американската космическа агенция НАСА е изправена пред странен проблем във връзка
Коментари Харесай

"Вояджър" праща странни отговори от края на Слънчевата система

Американската галактическа организация НАСА е изправена пред странен проблем по отношение на контрола на позицията на космическата сонда " Вояджър " 1.

" Вояджър " 1 е най-отдалеченият обект, основан от индивида и пратен в космоса. Сондата бе изстреляна преди 44 години. В момента работи на ръба на Слънчевата система, лети през " междузвездната среда ", отвън въздействието на слънцето.

Проблемът е, че показанията на сондата не отразяват какво в действителност се случва на отдалечения галактически уред по аргументи, които НАСА не може да изясни.

Учените са разкрили, че " Вояджър " 1 сполучливо получава и извършва команди от Земята, само че показанията от системата за надзор на позицията (AACS) не отразяват какво в действителност се случва на галактическия транспортен съд.

Системата поддържа ориентацията на галактическия транспортен съд, като държи антената му тъкмо ориентирана към Земята, тъй че данните от нея да могат да се изпращат до НАСА. Телеметричните данни, които връща обаче, наподобява са генерирани на инцидентен принцип, защото не отразяват вероятните условия, при които може да бъде ситуирана системата.

" Вояджър " 1 не може да бъде подложен в безопасен режим, а сигналът не е смълчан, което допуска, че антената към момента е в естественото си състояние, ориентирана към Земята.

НАСА споделя, че ще продължи да следи обстановката, защото такива данни може да са генерирани от друга система, само че не схваща за какво това се случва и какъв брой време може да продължи казусът. Два дни лишава с цел да доближи до " Вояджър " известие от Земята.

„ Този ​​вид тайнственост е нещо всекидневно на този стадий от задачата „ Вояджър “, сподели Сюзън Дод, началник на плановете „ Вояджър 1 и 2 “ на НАСА. „ Вояджър " е в междузвездно пространство, среда с висока радиация, в която никой галактически транспортен съд не е летял до момента. По този метод има огромни провокации пред инженерния екип. Мисля, че в случай че има метод да се реши този проблем с AACS, нашият екип ще го откри. ", добави Дод.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР